۱۳۸۶ آذر ۱۲, دوشنبه

کته


از وبلاگ مطبخ خاله خانم
منبع

"الهی خاله خیر ببینی که به گشنه ترین موجودات ِ عالم (دانشجویان) می رسی با این دستورهای وبلاگت رو به بالای شفا اضافه کردیم."


تجربيات ريز و به ظاهر پيش پا افتاده اي كه اگر به جا از آنها استفاده كنيم ، آشپزي را بسيار لذت بخش ميكنند . اين بخش كه اين مطلب دومين مطلب آن است ، از سري پست هاي بخش نكات و مقالات مطبخ خاله خانم است كه در آينده مفصل تر به آن ميپردازيم .

يكي از اين تجربيات به ظاهر پيش پا افتاده ، استفاده از ماست معمولي هنگام درست كردن برنج به صورت كته است .

براي درست كردن كته بهتر است اندازه ها به روش زير باشد :

به ازاي هر يك پيمانه برنج ، يك و نيم پيمانه آب و نصف قاشق چايخوري نمك و نصف قاشق غذا خوري روغن ( كه براي برنج بهتر است روغن جامد باشد ) و يك قاشق غذا خوري ماست معمولي !

ابتدا آب و نمك و روغن و ماست را بگذاريد كامل جوش بيايد و بعد برنج را به آن اضافه كنيد و وقتي آب برنج كشيده شد ، موقع دم كردن برنج يك قاشق غذا خوري زعفران دم كرده روي آن بريزيد و برنج را دم كنيد .

استفاده از ماست در اين روش نتيجه بسيار جالبي دارد . هم باعث سفت شدن برنج و وانرفتن آن ميشود و هم رنگ برنج را بسيار سفيد و روشن ميكند . تغيير چنداني هم در مزه غذا ايجاد نميكند .

اين روش براي كساني كه برنج را به اندازه كم ( دو – سه پيمانه ) درست ميكنند و معمولا به دردسر آبكش كردن برنج نمي ارزد ، بسيار مفيد است ! چرا كه ظاهر برنج چيزي شبيه پلو آبكش شده زنده و زيبا ميشود .

بهتر است حداقل يك ساعت قبل از پخت برنج ( به هر روشي ) برنج را در مقداري آب سرد و نمك خيس كنيد .

اگر از پلوپز براي درست كردن برنج استفاده ميكنيد دقت كنيد كه اندازه آب در ازاي هر پيمانه برنج فقط يك پيمانه است . بهتر است درجه ته ديگ را اول روي كمترين حد بگذاريد و وقتي يك بار پلوپز خاموش شد ، دوباره درجه را روي دلخواه تنظيم كنيد . هنگام استفاده از پلوپز نيز بگذاريد آب كاملا جوش بيايد و بعد برنج را داخل آن بريزيد .




Excerpt: Some instruction about how to cook rice. To start, 1 hour beforehand put rice in water to get get. Then mix up for each cup of rice, 1.5 cup of water, 1 spoon of natural yougurt, 0.5 tea spoon salt and 1 tea spoon oil. Biol the liquid and then pour rice when it is enough hot. Remain it on fire until the water is finished and then cover the pan lid with a clean fabrique and cover the rice, put it on slow heat until it is steamed! This is the base food for Iranians on which Khoresh (a class of Persian souces with meats etc.) is used as toppings and we enjoy the delicious amd mild food.